Press-AW med Maker's Mark


Vår egna startender! Bild tagen av Emmy!

Jag, Emmy och Eric var på ett fantastiskt trevligt event med Maker's Mark igår! Vi fick doppa våra egna flaskor i rött vax, prova på whiskyn i olika stadier samt äta buffalowings och prova massa drinkar! Whisky sour är numera en favorit!!!!


Jag skapar en flarra! (Bild tagen av Emmy!)


Så mysigt anordnat!

Maker's Mark, är en amerikansk small scale amerikansk whiskey från Bourbon-distriktet (Kentucky) och produceras av korn och vete. De är kända för sina speciella flaskor som doppas i rött vax! Varje flaska doppas fortfarande för hand, så varje flaska Maker’s Mark har sitt unika utseende.

Maker's Mark är ett av de minsta destillerierna i USA och det enda destilleri som klassats som ”historic landmark”. På grund av sin småskalighet och höga kvalitet, har Maker’s Mark blivit ett av de absolut mest respekterade bourbonmärkena runt om i världen.

Maker's Mark använder minst 70% majs mot minimikravet 51% och lagras i minst 6,5 år (minimikrav 2 år) för att få den bästa smaken. En skillnad mot annan bourbon är att man destillerar två gånger mot normalt en gång. Dessutom använder man, förutom majs, även vintervete som ger destillatet en mjukare karaktär, än till exempel råg som de flesta producenter använder.

Maker's Mark massproduceras inte likt många konkurrenter vilket har gjort att efterfrågan, nationellt och internationellt, idag är större än utbudet på whiskeyn.


Mums! (Bild tagen av Emmy)