Cafét 30 år!


Riktigt storslagen helkväll igår när Cafét fyllde 30!
Själv invigde jag min underbara sidenklänning från
Valerie


Årets Konditor på Chokladfestivalen


Idag hade jag äran att få gå på presslunchen med "Årets konditor" som hålls under Chokladfestivalen på Nordiska Museet. Vi fick prova "SM-mackan" och sedan de 5 finalisternas bidrag, vilka konstverk! Temat var sagor!


Är imponerad över att juryn orkade klämma i sig både tävlingdeltagarnas tårtor samt de andra kreationerna (klassiskt chokladbiskvi samt ett "hemligt bakverk") som ingick att skapa under tävlingens 5 timmar! Själv kändes det helt otroligt fullt i magen efter ynka 5 bitar tårta...


Strålande utsikt uppifrån pressläktaren!


Bidrag 1. Enligt min åsikt den godaste tårtan! "Pistagebrioche-botten penslad med kanel och pistageanslag, en krispbotten, en åkerbärsfyllning och en chokladmousse smaksatt med Mackmyra whiskey. Tårtan är glaserad med kakaogele."


Bidrag 2


Bidrag 3 (som vann!)


Bidrag 4


Bidrag 5


Gick runt lite på mässan efteråt och hittade både det ena och det anda...


Sjukt fina cupcakes!

Quooker - den kokande vattenkranen!


Var en riktigt fullspäckad dag igår! Sen på kvällen var jag på ett förträffligt middagsevent med Quooker, som är en kökskran som levererar 100°C vatten på 1 sek direkt ur kranen! Onödigt kan man tycka sådär vid första tanken om man har vattenkokare och gasspis men mycket går faktiskt snabbare och teälskare som man är blev man allt lite frälst på tanken att kunna få en liten kopp te på 2 sek!
Tanken är att arbetet i köket ska gå snabbare och smidigare med Quookern, som dessutom är riktigt energibesparande!


Lilla kranen till höger är Quookern!


TV-kocken
Markus Aujalay lagade mat till oss!

Pressfrulle - Over Night Hair Repair


Imorse var jag och
Tora på pressfrukost hos Sachajuan, anledningen var lanseringen av deras nya Over Night Hair Repair. Ett vårdande gelserum man kan sova med utan att det kladdar, som gör mirakel för torrt och skadat fnasigt hår!! Dessutom behöver man inte skölja ur det! Ska testas och återkommer sedan med resultatet!
<3

Handmade Native American JewleryTurkos  förekommer främst i torra regioner som sprickfyllningar och noduler i magmatiska bergarter. I sydvästra USA har man gjort stora fynd av turkos, bland annat i Arizona, Kalifornien, Colorado, New Mexico och Nevada. I New Mexico och Kalifornien utvanns turkos redan för länge sedan med stenredskap av ursprungsbefolkningen.

 

I Arizona utvinns turkos som en biprodukt vid koppargruvor. Dessa koppargruvor gör att Arizonas speciella "Sleeping Beauty Turquoise" är extra klarblå i färgen! Staten är dessutom den viktigaste producenten av turkos!

 

Många av Navajo/Zuni/Apache och Hopi-indianerna (vars reservat ligger till stora delar i Arizona) förtjänar sitt upphälle genom att sälja smycken av silver och turkos till förbipasserande turister.

 


Köpte flera riktigt vackra smycken!


Känns kul att stödja indianerna!


Ibland står de längs vägarna och säljer sina saker!

Nevada, California, Arizona och Utah!


Grand Canyon

Vilken resa säger jag bara! Kan vara den bästa i hel mitt liv! Under dessa veckor har jag fått se så mycket vackert så det är helt galet! Älskar verkligen USA!!!


Mexico!


Coral Pink Sand Dunes, Utah
Glen Canyon Dam, näst största efter Hoover!


Ganska svårt att få perspektiv på hur otroligt djup den är!


Bryce Canyon


Ser ni lilla mig!
Eyy caramba, margarita på en mexikansk restaurang!


Cowboys!


Lilla cowboystaden Williams


Petrified forest
En gam uppe i luften! Joshua Tree Park


Death Valley, Badwater


Death Valley, 47 härliga grader!


Förmycket färgämnen i USA...


The Venetian i Las Vegas


Frukost!


Bellagio!


VooDoo Lounge på Rio i Las Vegas i min vackra klänning från
Valerie!


Zion National Park i Utah


Har fått se så många häftiga djur!


Tarantella


Amerikansk squirrel