Zanzibar <3


Längtar tillbaka...

Zanzibar


Mangroveträsk


Första dagen på stranden, lågt tidvatten

Zanzibar är verkligen en helt fantastisk ö med så mycket att göra! Nu är vi på östkusten och det är riktigt härligt, dock strömavbrott flera ggr/dag...segt för köket när de försöker laga middag! Vi har dessutom knappt haft något internet de senaste dagarna. Elen pendlar mellan 230-120 volt också vilket är lite kul för ibland lyser lamporna starkt och ibland svagare...

Häromdagen gick vi upp 6 på morgonen för att åka och snorkla med delfiner! Helt fantastiskt, långt ut från stranden i Kizimkazi (sydspetsen på ön)! Det var sjukt stora vågor, delfinerna hoppade hejvilt och surfade på vågorna! Det vara bara typ 7 meter djupt och kristallklar sikt. Ibland simmande de under oss och låg och rullade runt i sanden på havsbottnen, helt fantastiskt och helt plötsligt steg de rakt upp mot oss!!! Så fina, en helt otrolig upplevelse!!

På vägen tillbaka gick vi en tur i regnskogen och tittade på the red Columbus monkies! De var så söta och hoppade runt överallt och jag gav en några lövkvistar att äta, de var precis brevid oss och inte alls blyga eller aggressiva! Sen tog vi en tur i mangroveträsket också samt en sväng i en liten minipark för reptiler.

Det är skönt att också bara ta det lugnt, man blir rätt trött av värmen och alla intryck. Vi tar alltid ett traditionsenligt eftermiddagsdopp i det 30 gradiga vattnet. Vid 12 är tidvattnet ofta ute men vid typ 15 kan man bada igen, då är det så sjukt uppvärmt!


Zanzibar


Första veckan hade vi ett otroligt segt internet så har verkligen haft svårt att ladda upp bilder, då det inte ens gått att logga in på blogg.se haha


Har i alla fall varit med om så sjukt mycket roligt hittills!!!