Adventsäventyr på Kolmården


Delfin-jul-show på Kolmården

Var på ett fantastiskt adventsäventyr igår på
Kolmården. Bilresan började kl.10 för att hinna i god tid till kl. 12, Kolmården ligger ju precis vid Norrköping så det tar sin lilla tid att ta sig dit! Väl framme promenerade vi bort genom den enorma parken till Delfinariet där vintershowen skulle hållas. Vi fick lite glögg och pepparkakor medan vi stod och väntade på att bli insläppta. 


En av delfinskötarna surfade genom bassängen på en av delfinerna, helt otroligt!

Showen pågick i ca 30 min och var riktigt häftig, delfiner är verkligen spektakulära djur som verkar har otroligt lätt att lära! De kändes nästan som små hundar ibland när de hoppade runt och fångade bollar och rockade rockring!


8 stycken delfiner bor i den stora lagunen

Efter delfinshowen promenerade vi genom Tiger World för att beskåda Kolmårdens sibiriska tigrar, vi tog en liten omväg bort till restaurang Safari, där vi skulle inta ett skärgårdsinspirerat julbord, för att få se ytterligare lite exotiska djur!



Alla kamelerna tok-glodde på oss och vred på huvudena och följde oss med blicken även när vi var ca 500 meter bort...undra vilka det var som blev utstuderade egentligen...



"Petrified-stirrande-antiloper", även deras blickar satt som fastklistrade på oss, helt blickstilla stod de och följde oss sakta med blicken medan vi promenerade förbi!



Surikatkolonin var bara för bedårande, älskar dessa små grävande, spanande små krabater!



Tiger World var riktigt imponerande, helt otroligt vackra djur!



Även noshörningar fick vi beskåda



Även söta asiatiska vildhundar "dhole" från Laos



Utsikten från vårat bord på restaurang Safari


15 sorters sill fanns det, Kolmårdens egna var en riktig höjdare!

Väl framme vid restaurangen högg vi in på ett fantastiskt skärgårdsinspirerat julbord med ett oändligt brett utbud av både sill, fiskrätter och allt det klassiska!



Efterrätterna var helt i min smak: ris à la maltan var gudomlig även ostkakan med hjortronsylt till!


Rökta räkor och Janssons, mums!


Perfekt avslut på en äventyrsfylld dag på Kolmården!

Kan verkligen rekommendera detta äventyrsfyllda och vilda julbord som är något utöver det vanliga! :D


RAW-träff


Classic Tea Room lämpar sig utmärkt för bokklubbsmöten!

I fredags hade vi en fantastiskt mysig träff med tjejnätverket. Vi hittar som tidigare nämnt på olika aktiviteter och man väljer själv vilka aktiviteter man vill delta i. Denna månad var vi några som läste "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" som vi sedan träffades här på Classic Tea Room och diskuterade under två mysiga timmar medan vi åt nybakta scones och drack ljuvligt te.


Bokklubbar är det senaste tydligen! Är själv med i två stycken!

Tunnbrödsbakning på Skansen


Var inbjuden på ett superhärligt event på Skansen idag! Vi fick lära oss baka tunnbröd vilket va fantastiskt kul och gick som smort! Vi fick också inspireras av årets julsnaps samt en liten genomgång om "snaps som smakförhöjare till mat"!


Born to bake!


Kocken hade slängt ihop ett gäng fondanter med ett litet färskt björnbär som grädden på moset!


Mysigt och intimt inne i Tunnbrödsstugan


Årets julsnaps från Skansen är en beställningsvara på Systembolaget!


Vackert uppdukat med Orrefors nya snapsglas


Vedugnen där vi bakade våra tunnbröd


Favoritröran att ha på tunnbrödet = renskavsröran! Herregud så god!

Deichmann @ F12


Var på ett fantastiskt trevligt lunchevent med Deichmann som visade upp sin 2012 vår-/sommarkollektion på F12! Mer om det imorgon!

Att simma i ett mangroveträsk


Känner ni att livet är lite för mycket vardag? Ni behöver lite mer "edge" i tillvaron?


Då är mitt tips att simma i ett mangroveträsk! Det är dagens tips till er kära läsare! Ser ni mig stå i det klara vattnet upp till midjan!? Där simmade jag, min kursare och vår guide vidare in! Det var living on the edge kan jag lova!


Mangroveträsk! Zanzibar (Tanzania), april 2011


Här promenerar vi med guiden!

Våfflan


Här är hon, sötaste, snällaste, busigaste och gosigaste hunden i stan! I Augusti 2006 föddes hon, så över fem år är hon nu!


Sjöbusan Mrs. Waffels!

Reklam


Jag och David ställer upp för skolan och gör fin reklam!

Chef-in-a-box


Var på ett supertrevligt lunchevent idag med
Chef-in-a-box! Otroligt härliga, engagerade killar som skapat dett nya koncept med vakumförpackad "kockmat" utan konstiga tillsatser som håller i 3 veckor! Lasagnen var helt klart en favorit!


Kommer finnas i matbutiken nära dig snart och kosta ca 69:- för en vakumförpackad portion, som du enkelt värmer i ett kokande vattenbad i tio minuter eller i mikron!

"Chef in a box är naturlig och nära mat som lagas med kärlek. Maten lagas hantverksmässigt från grunden, i ett riktigt kök, på riktiga råvaror av riktiga kockar. Köttet kommer från småskaliga producenter, där djurens naturliga beteende och behov respekteras. Djuren föds upp med kärlek och äter enbart naturliga grödor, som inte besprutats eller odlats med någon form av konstgödsel. Fisken är vildfångad och vi respekterar havets årstider. Vi använder enbart ekologiska eller biodynamiska grönsaker och mejeriprodukter, samt utesluter helt E-tillsatser och artificiella bindmedel. Ge dig själv tid till en lugn, god och närande måltid. Det är hälsa för oss!
"

Victorias Secret Fashion Show


Då var det ett år sedan man var på Victorias Secret Fashion Show under New Yorkresan! Trevligt att ha en vän som bjuder in en till exklusiva shower som denna! Vilken makalös föreställning och kväll det var, för att inte tala om efterfesten...Blev inte alls upprörd när jag häromdagen såg J's bilder från årets show i news feeden! Men men...i år får jag vänta tills i december då det visas på tv...


Hade på min min vackra klänning från
Valerie!


En av J's bilder från årets show! Magiskt!

L&F's matlagningsskola med Joakim Luntblad


Carro & jag

I torsdags bjöd L&F in till gyoza & dumpling matlagningsskola med stjärnkocken Joakim Luntblad som är proffs på just asiatisk mat! Ni kanske minns att jag var på
ett sushi-event med honom tidgare i år? Det här var iaf ett kalasroligt event och vi fick lära oss att knyta, krydda och ånga dessa små "gyoza" som är den Japanska varianten av dumplings. Sju veck ovantill, inte det lättaste kan jag lova och förslagsvis fläsk- eller skaldjursfyllda ska de vara! Vi fick även lära oss att göra doppsåserna. Jag skapade en otroligt god sesamdressing!


Mums!


Riktigt nöjd med mina degknyten!


Det skapades för fullt!


Sedan skulle det stekas, friteras och ångas!


Chèvrefyllda lammfärsbiffar



HUSMOR JENNYS CHÈVREFYLLDA LAMMFÄRSBIFFAR:

• 500g lammfärs
• 3 vitlöksklyftor
• 2 msk färskskördad rosmarin från balkongen
• 1 ägg
• 2 msk Sambal oelek
• 1/2 dl vatten
• 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar
• 100 gr chèvre (1/4 i varje biff)


Hacka vitlöken, rosmarinen och blanda med samtliga ingredienser utom chèvren i en bunke. Dela upp smeten i fyra delar. Platta ut i handen och lägg chèvren i mitten, vik över och se till att det är smet runt hela ostbiten.
OBS! - Stek i en gjutjärnspanna -

SÅ OTROLIGT GOTT!

Racing 2011

Då var seglingssäsongen 2011 över för min och teamets del. Många race har det blivit, instruktörsveckor och lite semestersegling! Vilket år det har varit, men nu laddar vi inför racesäsongen 2012, känner på mig att den kommer bli bra! Här kommer några bilder från olika höjdpunkter...


Sandhamn Race Week, vilken vind, vilket väder!!! :D


Precis gått i mål efter 71h till havs under Gotland Runt, glada att ha kommit på 10:de plats!!!!


Träning en kall kväll i maj...


Strax efter Gotland Runtstarten...


Vi var 3:dje båt att runda Almagrundet precis efter start, ÄLSKAR denna bild!! <3


Sandhamn Race Week, TP 52 till vänster




Ornö Runt i maj


Spinnaker rakt ner mot Gotland!


Röluvan!


Nöjessegling till Finnhamn