Invigning av Elite Eden Park Hotel


Igårkväll var jag och Malin på invigningen av Elites femte hotell i Stockholm, Elite Eden Park Hotel, som ligger precis brevid Humlegården. Bindefeld hade verkligen överträffat sig själva och ställt till med ett fantastiskt evenemang! Vi stannade ända tills 22:30-tiden, då det verkligen var en sån trevlig mingelmiljö, goda drinkar och otroligt bra DJ!  Betyg: ***** av *****


Vi bjöds på champagne och toast skagern medan vi fick promenera runt och upptäcka rummen!

Hotellet erbjuder två spännande restaurangmiljöer! Mot Linnégatan ligger gastropubben The Bishops Arms, där vi fick prova på öl och en delikat liten minuhamburgare. Miljön var riktigt sådär mysig och brittiskt burrig om ni förstår vad jag menar! Dit kommer jag absolut återvända!


Bild lånad av stureplan.se

Elite Eden Park Hotel
är faktiskt Stockholms första LEED*-certifierade hotell!


Den andra restaurangen som hänger ihop med hotellet är Miss Voon, en restaurang med asiatiska influenser som drivs av Melker Andersson och Danyel Couet, inte konstigt att maten var fantastisk!


Delikat laxtartar och en riktigt mör bläckfiskssallad!


Kycklingwook!

Paradise candy wonderland


I torsdags och fredags hade jag äran att få besöka Sveriges bageri och konditori mässa!


Mack-SM 2011 pågick för fullt när vi anlände!


Det var sannerligen en helt otrolig mässa, bakverken flödade i mängder precis överallt och det var fritt fram att hugga in och ta så mycket man orkade! Kan ni tänka er vilken dröm? Det var som att man hamnat i ett barns utlimata paradis! Jag och Isa mådde otroligt dåligt när vi kom hem på torsdagen, riktigt brutal sockerkoma!




Vackra kreationer!


Det senaste, varm chocopresso, fantastiskt gott (och då dricker jag annars inte ens kaffe)!


Mums!


Cupcakesen flödade!


Det samma gällde med makaronger!


Franska petit choux


Kobia's monter var fantastisk!


Fantastisk gott!


Kobia är en fullsortimentsleverantör som leder utvecklingen inom konditori- och bagerimarknaden i norra Europa. Deras kunder är främst konditorier och bagerier, men även dagligvaruföretag, livsmedelsindustrier och restauranger. Var riktigt intressant att få sitta mer och prata med deras regionchef Björn om företaget. De kommer även snart lansera en riktigt smidig recepttjänst!


Kobia's makaronghörna!


Choklad var också något vi fann i mängder!


Blev en liten afternoon tea också...


Underbara formar från Tielman


Arlas monter var en sockersöt fröjd för ögat!


Minikanelisarna var gudomliga!

Magnus Johansson som är Sveriges mest kända konditor, som bland annat ansvarat för Nobeldesserten i 10 år, varit med när Svenska Kocklandslaget vunnit OS och gjort Kungens dessert på hans 60-årsfest, hade fixat delikata minikanelbullar och miniprincesstårtor till Arlas monter! Till och med jag som avskyr princesstårta NORMALT sett tyckte till och med om hans tårta, snacka om duktig konditor!


Här står vi med munnen full av kanelisar!


Tävlingsbidragen i Mack-SM


Mack-SM arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorier. Tio finalister tävlade om att göra Sveriges bästa lunchmacka. Vinnaren blev Elisabeth Johansson från Falkenberg med mackan "Lantliv" bestående av ett röbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost! Mums!


"Whoopies", söta småkakor som man lägger ihop med frosting i mitten!


Rustikt brön var inte en ovanlig syn...här i Kobia's monter...

Fick komma och titta ”behind the scen” hos Kobia när de gjorde sina makaronger! Fick även med en påse "macaron mix" för att testa hemma och utvärdera, så stay tuned!


Mums!


Isa hittade en supersöt chokladklubba!


På fredagen hölls en liten pressträff där vi fick äran att träffa årets konditorfinalisterna! Arla presenterade även de senaste trenderna!

Min favoritfransman Sebastien Boudet, ägare till macarong.se, befann sig även på mässan och stod och producerade riktigt rustikt och härligt bröd!


Studio Artist by Oriflame


Här står vi och klämmer i oss lite tapas!

I torsdagskväll bjöd Bindefeld in till Studio Artist by Oriflame, där makeupartisten Jonas Wramell presenterade den nya kollektionen tillsammans med ingen mindre än Malin Åkerman som är "Studio Artists" ansikte utåt! Valerie Aflalo visade också upp sin vår- och sommarkollektion för 2012, "Summer Fling in a Malibu Sunset". Riktigt fina klänningar som vanligt!


Malin Åkerman hade en väldigt avslöjande klänning!


Lyckades få en riktig förstaparkettplats, tills några fotografer mejjade ner oss haha...


Ja ni ser säkert mig och
Kelly's likadana hår mitt på bilden!




Skärgårdshelg


Hade en riktigt underbar helg ute i skärgården, solen lyste och det var så varmt så man kunde gå barbent! Passade på allt plocka de sista blåbären för säsongen, riktigt stora och mustiga må jag säga! Hamnade i ett riktigt blåbärplockartrans, kunde inte sluta! Men cirka 8 liter senare sa ryggen ifrån!


Det var lite muterad american style över dem!


På lördagkvällen var det syltkokningsdags! Gjorde även min egna "devonshire clotted cream", 5h på spisen i ett sjudande vattenbad + 12h i kylskåpet, ja vad gör man inte för sin kära husmorsvän! <3


Sen bakades det även en banankaka!


Våfflan upptäckte en ny favorit, nämligen blåbär! Sötnosen!


På söndagsmorgonen kom
Kelly ut! Efter att ha seglat en stund i sol och fantastiska vindar begav vi oss tillbaka till ön för att inta en delikat lunch...


On the rail


Väldigt romantiskt! Rökta räkor, baguette, chiliaioli, lite vitt vin och havsutsikt! Vad skulle kunna va bättre?!


...mnja, kanske ett ännu delikatare afternoon tea!? Med egengjord sylt och clotted cream!?


Mums!

Make up Store, 15 år!





Var på Make Up Store's 15-års jubileum på Annexet ikväll med
Malin, Kelly och Wille. Vår kära schpooon Tora var upptagen med att se het ut på scenen! En riktigt härlig show måste jag säga och bra musik! Mer om detta imorgon!


Hade på mig min fina klänning från Valerie.


Maria Montazami gjorde ett litet framträdande!


Fick lite Victoria's Secret nostalgi...


Presslunch med Knorr


Vi fick med oss några produkter från Knorr, ska bli kul att testa risotton då det är en riktgit favoriträtt! Odlar för övrigt rosmarin, mynta, jordgubbar och smultron på min balkong som ni kan se!

Var på en trevlig presslunch med Knorr tidigare idag,
Malin var också där! :D Medan vi åt diskuterade panelen en färsk undersökning som Knorr genomfört i juni ang. bland annat synen på bäst-före-datum, kokböcker vs. googla recept på nätet, vett och etikett på middagsbjudningar samt synen på halvfabrikat.

T.ex. visade resultaten att 61% av deltagarna kunde tänka sig att bjuda på mat med råvaror som har utgånget bäst-före-datum, i synnerhet männen, så länge råvaran kändes fräsh ändå. Resultaten visade också att så många som 3 av 4 hittar sina recept på internet och att hälften av deltagarna använder halvfabrikat i sin matlagning då det är enkelt och bekvämt. För att avsluta ansåg deltagarna att det det mest olämpliga beteendet under en middagsbjudning är att prata i mobiltelefon tätt följt efter att snyta sig!


Superläcker buffé tillagad av Alexandra Zazzi, programledare för matprogrammet köket på TV4 bland annat.

Togafest




I lördags var det togafest ute i skärgården. Vi var ett stort härligt gäng grekiska gudar i toga och det blev verkligen en kväll man kommer minnas!

Adam kunde inte sagt det bättre:

"Jag vill personligen tacka er alla för en fantastisk kväll med grekisk dans, underbar BBQ a la platon, drama och tragedi i vår egen amfiteater, otroliga låtar från allas favorit sakis rouvas, opa opa, "tomatdansen", sexiga och vackra toga-outfits, sannerligen mustiga skägg, äkta grekisk ouzo, tsatsiki och vin i överflöd, kärlek, skratt och discofest i bastun och tapper gyttjebrottning ända in på morgontimmarna."


Jag var Hestia, som står för den rätta ordningen inom hemliv och familj!


Tack Natta och Katja, finare vänner får man leta efter!! Vilken underbar kväll vi hade <3


Mysmysmys!!


Kroppsfärg och UV-ljus roade vi oss med...


Kvällen avslutades med bad och bastu samt lerbrottning kl. 04 på natten!