Afternoon Tea på Grand HôtelIgår var det äntligen dags för afternoon tea på Grand Hôtel! Fick det i 25-årspresent av
Tora och Kelly, väntetiden är lång för att få ett bokat bord, så igår 3 månader senare var det äntligen afternoon tea time på Grand! Fantastiskt trevligt och mysig, vi drack säkert en varsin kanna te och tryckte i oss scones och bakverk i mängder, rullade hem 4 timmar senare. Underbar lördag!
Söta små bakverk!


Det finns alltid en anledning att skåla!


Kvalitetsbilderna är tagna med Kellys nya systemkamera!

anCnocVar på ett supertrevligt event med skottska anCnoc häromkvällen, med anledning av att anCnoc lanserar sin 12-åriga whisky i en ny specialdesignad flaska som är exklusiv för Sverige. Det bjöds på whisky sour, mat, praliner från Chokladfabriken (big like!), efterrätt och whisky! Whisky sour kan nog vara min favoritdrink och jag måste säga att med skottsk whisky blir det en lite torrare inte lika söt smak som det blir med med bourbon, kan varmt rekommenderas!

How to make a curdSom sagt, det är verkligen kalaslätt att göra en curd och det trevliga är att man kan freestyla lite också då det finns många olika sorters curd! Idag roade jag mig med att göra en lime curd från allt om mat! Här kommer receptet:

3,5 dl socker
3 ägg
5 stycken limefrukter
125 gram rumsvarmt smör

1. Sätt på en kastrull till hälften fylld med vatten, till ett vattenbad, på spisen.
2. Riv skalet av hälften av limefrukterna, pressa sen saften ur alla.
3. Vispa ihop ägg, strösocker och saften av lime i en rundbottnad skål som passar kastrullen.
4. Placera skålen i kastrullen med småkokande vatten. Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 5-7 min.
5. Skär smöret i små kuber och vispa ner i limecurden.
6. När den svalnat, rör ner limeskalet och fördela sedan i väl rengjorda glasburkar.


SkärgårdspåskVi hade verkligen några mysiga dagar ute på landet! Strålande sol och iaf plusgrader! Ön var full av påskliljor som inte hunnit slå ut ännu, men vi får åka ut någon helg snart igen så får vi förhoppningsvis uppleva en riktigt gul ö. På påskafton åt vi en underbar middag, det va grillpremiär för oss alla 6 och till efterrätt slänge jag ihop en underbar påskbakelse med egengjord curd som verkligen slank ner snabbt! Vi avslutade kvällen med en enorm bonfire följt av några avsnitt Downton Abbey samt en liten promenad upp på berget för att beundra den enorma fullmånen!


Påskliljor i mängder


Stranden


Pre-bonfire


Underbart kött från Ica selections nya sortiment, perfekt på grillen
Mina underbara påskbakelser!

När man åker ut till en liten liten ö finns det inte så stora utrymmen för spontanitet när det gäller matlagning, det man har med sig ut är man fast med. På sommaren kan man ju självklart åka till en lanthandel på någon av de relativt närliggande öarna. Vi hade denna gång inte köpt med något smör, så jag tänkte huuum vad kan man baka utan smör till vår påskaftonmiddag? Jo, rulltårta! Men vi hade dessvärre ingen sylt att fylla den med! Men vi hade däremot lite frukt! Så jag tog er läsares råd att slänga ihop en egen curd och det var ju verkligen busenkelt! Det blev en apelsin, citron och limecurd (utan smör men med lite Maizena ist.) och lyckades skapa denna gudomliga påskbakelse som blev en riktig hitt!


Min egna apelsin, citron och limecurd!


Husmor Jennys påskbakelse! Ser ut som ett stekt ägg!


Bonfire night
Våfflan hittade många fina pinnar
Passade på att sola


Våfflan gillar också att sola


Även inomhus!