A perfect day in Trysil


Hotellfrukost, mums!

Vi började dagen med en helt delikat hotellfrukost i gryningen för att hinna hämta ut våra skidor och glida rakt ut till backen i tid! Det jag älskar med att hyra skidor är att man alltid kan få den senaste teknologin, jag fick ett par (typ oanvända) pro-skidor med ett inbyggt chip som känner av när jag kör i svarta backar, då gör det så skidan styvnar till för att ge den stabilitet som behövs för att svänga i svindlande snabba hastigheter!


Nästan alla i backen har hjälp numera, senaste trenden faktiskt!

Solen vekligen strålade och det var runt 3 grader så vi hade en helt magnifik första dag! Vi var rustade med kläder för typ minus 20 så frös gjorde vi verkligen inte, skönt! Dock var 3 toppliftar avstängda på fm då det blåste 26 m/s, med efter lunch öppnade de då det blåste något mindre, så då var vi snabba med att åka dit och utforska! Skönt när man nästan är själv och får lite space i backen, då det annars lätt kan bli trångt! Det är verkligen den stora skillnaden mot alperna där backarna är så breda och milslånga så man slipper hålla på och akta sig för amatörer och galningar hela tiden! Men vi tog i alla fall det kloka beslutet att hyra hjälm, annat är faktiskt riktigt dumdristigt!


Det blev en magnifik lunch på klassikern Knettsetra
Skål med lite Moët!

Vid 16:30 när liftarna stängde gick vi ner och deckade på spat i utomhusbubbelyacuzzin, otroligt mysigt! Sedan gick vi till hotellets bar på våra sladdriga möra spaghettiben och tog ett varsitt glas champagne för att fira en lyckad dag i backen! Sedan vandrade vi vidare in på restaurang Barken och avnjöt en gedigen 3-rätters, mer om den sen!


Lobbyn/baren, kjempemys!!!
Trackback