Restaurang Vinter i Fageråsen


Marinerad hjort med kryddkrasse, lingon samt en omelett på lagrad ost

I lördagskväll åt vi en fantastisk middag på
Restaurant Vinter i Fageråsen. Restaurangen drivs av två unga otroligt duktiga killar, både jag och Natta blev otroligt imponerade! Det var mysig och avslappnad stämning och fantastisk service! Till förrätt åt vi en delikat marinerad hjort som slank ner otroligt fort, till drack vi ett Mauro Molino Barbera d'Alba.


Lofoten skrei, maklöst god fisk!

Vi fortsatte sedan med skrei till huvudrätt som är en vandrande population av torsk från den norsk-arktiska torskstammen. Den tillbringar mestadelen av sitt liv i Barents hav som är rikt på näring, för att vid könsmogen ålder (vid cirka 5 år) börja inleda sina årliga lekvandingar till den norska atlantkusten! Riktigt kul att äta lokala specialitéer! Sedan fick vi in en övverraskningsefterrätt, äggost från Tjörn med en delikat bärsås! Tillsist delade vi på en ljuvlig päronefterrätt!


Äggost från Tjörn med en delikat bärsås


Päronconsommé, päronterrin, kaksmulor och vaniljglass

Kommentarer
Postat av: Daniella

Ska till Trysil senare i vår, i mars rättare bestämt så då blir det nog ett besök på Vinter, ser kalasgott ut!

2012-02-28 @ 11:15:56
Postat av: Anna

Håller med, väldigt aptitretande!

2012-03-06 @ 13:14:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback