25-år



Idag gick mitt första 25-årsfirande av stapeln, bjöd på ett fantastiskt Champagne Afternoon Tea hemma hos mig! Vi började med att hugga in på en Palmer & Co Millésimé brut från 2005, en personlig favorit! Sedan intog vi bufféen med brittiska små smörgåsar med olika smaker som rökt lax, oliver, skinka och cream cheese. Vi avnjöt även mängder av makaronger från Macarong samt nybakade scones (med min hemliga ingediens vaniljkesella), mums! Otroligt lyckad eftermiddag/kväll.

Tack alla fina för att ni kom och förgyllde min dag!


I väntan på gästerna...


Fick fantastiska rosor av Cissi


Våfflan var som vanligt nöjd och belåten bland alla tjejer


Katja fixade ihop en ljustårta i smyg i köket!


Godare te får man leta efter, *tips*!


Afternoon Tea i mängder


Makaronger från
Macarong, stans bästa utan tvekan!


Brittiska smörgåsar med rökt lax och cream cheese


Dress coden var "britiskt präktig/aristokratisk", alla var så fina! <3


Choklad i vackra färger från Charlemagne


Självklart gjorde vi ett kunskapstest!

Valerie Autumn/Winter 2012



Idag var det som sagt dags för Valerie's Autumn/Winter 2012 och det var bjöds på fantastiskt många härliga och vackra kreationer! Här kommer några favoriter! Tyvärr dämpas färgerna lite när bilderna laddas upp här på blogg.se, lite trist!


Paljetter och skira tyg


Underbart feminin kjol!


Favoriten, den gröna sidenklänningen till höger


Slivermetallic-grön paljettklänning, dazzling!


Innan visningen började bjöds det på en underbar Afternoon Tea, riktigt lyckat!

Destination Zanzibar


Vår strand, sanden var mjuk som mjöl

Såhär i vinterkylan behövs lite härlig reseinspiration! Så här får ni ett litet axplock från min Zanzibarresa i april. Sitter och kollar för fullt på vart jag ska bege mig härnäst! Har som sagt önskat mig resebidrag i 25-årspresent, mer prylar behöver jag inte!


Då tidvattnet var borta passade jag på att valla mina kor på stranden


Vårat guesthouse med 5 rum, mitt på den isolerade stranden på östkusten


Matar en 200 år gammal sköldpadda nere i ett swomp!


Segling med en dhow i solnedgången var magiskt!


Traditionell lunch i en liten by ute i frodigheten

Spektakulär upplevelse på 19 Glas

Igårkväll tog jag med J på en förträfflig helkväll på 19 Glas i Gamla Stan. Ett riktigt mysigt och intimt ställe med ursprungligen bara 19 sittplatser! Hade hört väldigt mycket gott om detta ställe från flera olika vänner och matnörd som man är blev man ju nyfiken på att utforska det själv!

Det som är speciellt med 19 Glas är att de har en spikad 5-rättersmeny som byts varje dag, så man behöver inte känna någon beslutsångest! Deras råvaror kommer från noga utvalda leverantörer, de allra flesta i närområdet, och i princip allt är ekologiskt odlat och uppfött. De har dessutom en milslång vinlista med närmre 300 viner som de förvarar nere i deras vinkällare, riktigt imponerande och en dröm för vinälskaren, då man kan få de flesta vinerna på glas!


Rödbeta miso charkuteri

Förrätten, med titeln ovan, var magnifikt vacker! Serverad på en stenplatta, vilken kreation! Den misomarinerade rödbetan och den salta, lufttorkade fläskkappan smälte i munnen tillsammans med ett glas Palmer & Co Blanc de Blanc från 1997 med en elegant äpplig smak.


Till rätt nummer två blev det ett förträffligt Sydafrikanskt vin, Badenhorst Family White Blend Swartland från 2008


Rök gädda rotselleri

Den här rätten var helt klart min favorit! Det märks att råvarorna är förstklassiga, den rökta gäddan och äppel-lökkrämen gifte sig verkligen i munnen, otroligt fyllig smak samt passade utmärkt med det intensivt fruktiga vinet!


Skål, redo att hugga in!


Vildsvin grönsaker gran

Den tredje rätten var vildsvinskarré och bog med palsternacka, skummad mjölk och granolja! Till rätten drack vi ett NOT Paraschos Venezia Giulia från 2008, ett vitt vin med en ljus granatäppleröd lyster!


Ost

Getost från Järna med ett delikat bärigt rågbröd.


Pumpa blåbär honungshavre

Sist men inte minst den magnifika efterrätten med äpple, blåbär, honungshavrekrisp och pumpapuré, otroligt uppfriskande och syrlig! Vilket avslut, vi rullade hem mätta och belåtna över en fantastisk kväll! Kan varmt rekommendera ett besök här för er som vill ha något utöver det vanliga!

Foto exhibition with Nick Brandt


Love on the savannah

Började dagen med en långpromenad och fika med min vän Natta. Senare mötte jag upp Malin, vi gick och åt lite pizza på Va Piano i Gamla Stan, efter det promenera vidare bort till Fotografiska. Idag var nämligen sista dagen Nick Brands utställning visades. Helt fantastisk var den! Klicka
här för att se fler bilder!


Efter att vi kollat klart blev det en fika på Fotografiskas fik med panoramautsikt över stan.

Chèvre and Le Difese 2005


Global, a chef's best friend!

I lördagskväll var jag masterchef in the kitchen! Blev mina lammfärsbiffar med rosmarin, vitlök och chèvre med klyftpotatis i ugnen och en fräsch liten creme fraichesås till!


Vattnas i munnen bara jag ser bilden...



Vi drack ett utmärkt italienskt vin från min gamla hemtrakt Toscana, "Le Difese" från 2005, 75% Sangiovese och 25% Cabernet Sauvingnon!