Skiddag 7 i Åre


Liftködeluxe

Det märks att många är här nu, fullt i Tottbacken imorse! Vi åkte bort till Sadeln och åt en härlig lunch på Kastrullen! Idag var sjunde skiddagen och imorgon är våran sista dag i backen, tänk att 8 dagar går så fort!


Missa inte Kastrullen, härlig utsikt!


J och Hummelstugan i bakgrunden

Hummelliften hade öppet idag på em då de inte längre blåste 30 m/s, dock hade all snön blåst bort så vi fick verkligen svettas lite när vi trixade oss ner för Hummelbrantens ispucklar!Igår tog vi skidbussen till Duved/Tegefjäll (vi bor precis vid torget i Åre). Hade fått tips om att Lillåstugan som ligger längst bort på Tegefjället har Åres bästa våfflor, så det blev en lunch där i snöstormen! Väl värt ett besök!

Tväråvalvet ÅreImorse kom J upp med nattåget så vi har haft en härlig dag i backen! Det har förövrigt kommit otroligt många nya idag, det märktes verkligen i backarna samt när vi skulle äta lunch på Buustamon! Solen har lyst lite till och från, så vi åkte bort till Tväråvalvet vilket är riktigt fint, vackra vyer, härlig åkning och vita toppar! Det blåser avsevärt mycket mindre nu så förhoppningsvis kanske vi även kommer lyckas ta oss upp till Åres topplatå imorgon eller på lördag? Den som lever får se!
Härliga off pist områden!

Ski-SPA


Sötnosar

Idag hade vi bokat in oss på en suermysig utflykt bort till Copperhill Mountain Lodge! På vägen såg vi ett gäng renar, så söta! Vi kom fram lagom till lunch, vi blev serverade en supergod rimmad oxbringa. Efter det promenerade vi bort till deras SPA och spenderade en härlig eftermiddag där! Jag låter bilderna tala för sig själva!


Hotellet är fyllt av koppardetaljer, big like!Deras 20 meter höga kopparvägg längst bort på bilden


Spännande inredning, en enorm brasa hade de!


Våra söta behandlingskitt


Redo att hoppa ner i bassängen!


Varm utomhuspool, sjukt trevligt


Här låg jag och myste


Poolen var gjord av mörk sten, riktigt cool effekt!
Biljardbord helt i min smak!Efter att vi kom tillbaka från Copperhill blev det en liten afterski på Åregården!

Bättre lycka idagIdag har vi verkligen haft riktigt fint väder, Åre har visat sig från sin bästa sida, så otroligt härligt! Man uppskattar verkligen soliga dagar i backen när man haft två plaskeblöta och blåsiga!


Början på Åretoppens platå till höger


Snödamm yrde runt med den starka vinden till och från


Smygfotad


Vi åt lunch på Platåkåtan i Tottbacken, sjukt mysigt


Jag tog en crepe med svampstuvningVi avslutade vår lyckade skiddag med ett glas champagne på Åregården i deras mysiga sällskapsrum med burriga soffor och originalväggmålningar från 1918, otroligt genuin stämning!


Middag på Vinbaren

Vi åt sedan middag på Vinbaren. De har ett riktigt trevligt koncept med endast "mellanrätter" mina två val var dock väldigt mättande! Tog en gudomlig seafoodrisotto till att börja med. Sedan blev det lammfärsspätt med en auberginekräm och rostade grönsaker. Jag och Gustaf delade sedan på en citornsorbet till efterrätt!


Vi rullade hem, supermysig kväll!

Viking style i Åre


Gustaf och Linnea på väg in to the storm

Dagens väder har varit ännu mer hard core. Igårkväll på väg hem från Werséns blåste vi nästan omkull! Men vikingar som vi är åkte vi hela dagen ändå. Vi blev meddelade av en kille på scooter att vi var "sist hem från backen" till och med och det var verkligen med nöd och näppe som vi hann med sista liften för att inte fastna mitt i systemet! Men som ni vet, living on the edge är ju mitt signum!Kör med Head's pro-skidor, de har ett inbyggt chip som känner av när jag kör i svarta backar, det gör så skidan styvnar till för att ge den stabilitet som behövs! Det är samma som jag hade i Trysil, är riktigt nöjd med dem! Vem orkar släpa och kånka när man hyra!? Kommer nog testa på off pist på torsdag om vädret tillåter så då blir det off pistskidorna på!


Rätt snöigt


100% siktVi åt en mysig senlunch på
Buustamons Fjallgard, kanske fjällets mysigaste? Detta ställe får ni inte missa! Jag tog en morots/pumpasoppa med ett ljuvligt rostat surdegsbröd och korianderkräm till!


Renskinn, brasor, sadlar, hästskor och timmer, kan det bli mysigare?

Första dagen i Åre


Frukost på Hotel Diplomat Åregården

Imorse vid 07:05 anlände vi med natttåget till Åre! Vi åkte i en så kallad sovvagn med det var ändå inte det lättaste att lyckas sova. Men efter en gedigen frukost på urmysiga Åregården begav vi oss ut i backen! Tyvärr blåste det en hel del samt regnade/snöade så det blev en mysig långlunch på Fjällgården innan vi begav oss ut i backen igen. Hoppas på hetare väder imorgon!


In the pist!


Utsikt över en del av Åres by

Waffel on vacationVåfflan har nu åkt iväg på semester medan jag är uppe i Åre. Fick precis en statusrapport och som ni ser ovan har hon det fantastiskt bra! Nu åker de sitsa plaggen ner i väskan. Vi hörs imorgon från ett soligt(?) Åre!

Hundvakt


Sötaste hunden

Har den senaste tiden efterlyst efter en dagmatte åt lilla Våfflan, det optimala vore någon som bor riktigt nära mig! Hunddagis har ofta har lång kötid och dessutom finns det inget här i närheten. Idag träffade jag iaf en kvinna som verkar mycket lovande! Hon har en egen liten hund samt passar 2-3 stycken. Hoppas Våfflan passar in i gemenskapen, skulle verkligen vara fantastiskt!