Restaurangtips WasahofMat är livet och jag älskar att prova nya restauranger! I mars hann jag med två besök på klassiska Wasahof som jag inte provat tidigare. Väldigt prisvärt och mycket mysigare än Sturehof, där ljudnivån ofta blir på tok för skräning enligt min åsikt. Vid ena besöket provade jag på en skaldjursplatå med krabba och den andra gången blev det ostron och gratinerad hummer. Måste säga att krabban tyvärr inte var någon höjdare men det kan också bero på att det inte är säsong i mars. Vid ena besöket blev vi även överraskade av ett "live" operaframträdande, riktigt stämningsfullt även om det inte är något jag lyssnar på annars!


Champagne och ostron till förrätt

Gratinerad hummer, magiskt gott!

Texas chili


Allt som behövs
 
Blev otroligt sugen på att göra en egen texas chili häromdagen, så tog mig samman och gick och införskaffade ingredienserna! I receptet jag hittade skulle köttet koka i 4h, vilket egentligen är det enda "jobbiga" med rätten. Bara man kollar till grytan då och då och har lågan på lägsta nivå samt locket på så är det inga kostigheter!


Slängde i lite paprikapulver, skippade sockret samt tog 2 chilifrukter för lite extra krydda!


Efter 1 timme...


4 timmars senare, redo att ätas!!

Stockholm Tea & GardenAfternoon Tea på Stockholm Tea & Garden
 
Helgen bjöd på bl.a. en mysig hundträff med Josephine. Vi träffades på en valpkurs för 6 år sedan och de små liven är fortfarande helt oskiljaktiga trots att de numera inte ses så ofta. Vovvarna fick springa runt och busa i Vasaparken medan vi satt och solade. När det senare på eftermiddagen började snöa (!) gick vi bort till Stockholm Tea & Garden för att dricka lite afternoon tea, hundar är nämligen också varmt välkomna där!


Bästisar

Baking macarons


På långfredagen var vi några kvinnor som provade på den ädla konsten att baka macarons! En i gänget hade testat tidigare och med andra ord vanan inne, vilket underlättade lite för oss andra! Vi gjorde hallon, citron och jordnötsmacarons! Måste baka macarons snart igen!!


Resultatet blev magiskt, färskare macarons får man leta efter! Carb-coma-deluxe...