Tävling - Vår finaste GB Gräddglass

 
”Vår finaste GB Gräddglass” är en ny krämig vaniljglass med högst andel bär på marknaden. Den prisbelönte konditorn på bilden ovan har gjort flera glassrecept i samband med lanseringen. Maila namn på konditorn ovan senast den 16/6 till voffliz@hotmail.com så har du chans att vinna 3 glasscheckar, kommer dra 3 vinnare!
 
Ett av recepten konditorn skapat heter ”Vår finaste nationaldagsglass” och är baserad på ”Vår finaste GB Gräddglass med Jordgubbar”. Glassen läggs helt enkelt på en mördegskaka och blir en liten glassbakelse. Ett annat smarrigt recept som till exempel passar bra nu på midsommar är "Vår finaste minipavlova", se recept nedan.
 

Vår finaste minipavlova

11 - 12 st

1 paket Vår finaste GB Gräddglass med Hallon, Jordgubbar och Svarta vinbär
120 g (3 st) äggvita
135 g (1 ! dl) strösocker
5 g (1/2 tsk) vitvinsvinäger
5 g (1/2 msk) Maizena

Sätt ugnen på 170 grader. Vispa äggvita till ett fast skum, vispa sedan i lite i taget av strösockret. Vispa i vitvinsvinäger och sist Maizena. Blanda till det sista med en slickepott så att allt är välblandat. Klicka ut 11 – 12 lika stora maränger på plåt med bakplåtspapper och forma till med en sked som ett fågelbo i varje maräng. Grädda i ugnen och sänk värmen direkt till 120 grader. Låt grädda i 40 min, stäng av ugnen och låt stå några minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna. Förvara torrt. Lägg en kula av Vår finaste GB Gräddglass med Hallon, Jordgubbar och Svarta vinbär på varje maräng tillsammans med en klick lättvispad grädde samt några färska hallon, jordgubbar och svarta vinbär.