After work med Chill Out Zinfandel

 

Så vackert uppdukat

Var på en supertrevlig after work häromkvällen hemma hos Dominika Peczynski. Kocken Jens Linder var på plats och lagade en delikat rödvinsköttgryta. Det bjöds på Zinfandel och ett mousserande vin, båda från Chill Out-familjen. Lite kuriosa är att just detta rödvin passar även bra att serveras kallt!


Kocken Jens Linder in action!

Jens hade använt rödvinet i köttgrytan, magiskt gott!


Sista dagen i Åre


Längtar tillbaka ut i backen

Sista dagen i Åre var riktigt maxad! På morgonen efter vi checkat ut gick jag ner till stationen och lämnade in mina väskor etc. sedan promenerade jag upp till SkiStarshoppen vid torget där jag hyrt mina skidor (finns allt från nybörjare till avancerad utrustning) och lämnade mina skor. Kunde sedan åka hela dagen ända fram till runt kl.15 då jag åkte ner direkt till torget och lämnade in skidorna. Tog sedan på mig skorna och promenerade ner till tåget som gick kl.16! Hur smidigt som helst, verkligen perfekt att byn är så liten och mysig!


Vi ses snart igen Åre!
 

Badtunna på Buustamon


Bandvagn!

Ett av mina absoluta favoritställen i Åre är som ni vet
Buustamon, hur mysigt och rustikt som helst! På lördagen hade vi därför bokat in oss på deras badtunne-event! Vi blev hämtade på Buustamons parkering med bandvagn, vilket var en upplevelse i sig då det var helt stjärnklart och kolsvart ute, riktigt magiskt för oss som satt ute på flaket efter bandvagnen!
 
Relaxavdelningen hade en superfin bastu och vi installerade oss snabbt i den varma tunnan, som hade utsikt över stjärnhimlen! Vi satt och pratade, drack öl, bubbel, bastade, rullade oss i snön, en helt oförglömlig kväll helt enkelt! Ett måste om man är i Åre! Stort tack till Buustamons Fjällgård för en underbar kväll!

Trångt och mysigt, alla 17 var nog dock inte i samtidigt!
 
Buustamon i solnedgång, bild tagen när jag var uppe nu i januari.

Långhelg i Åre


Tusenmetersliften rakt fram, vi hittade härlig offpist till höger på bilden!

Har haft en helt underbar långhelg i Åre! Både vädret och åkningen var verkligen kanon! Vi startade tidigt på morgonen i torsdags då vi skulle köra bil upp. Trodde bilresan skulle vara mycket längre och jobbigare men vägunderlaget var perfekt och tack vare fantastiskt trevligt sällskap gick det hela otroligt fort!

Vi var ett gäng på 14 pers som drog upp och vi hade hyrt två "Åregårdar" med en anslutningsdörr emellan. Måste säga att det var ett riktigt bra val, Åregårdarna ligger precis brevid Åregården Hotel Diplomat så man har nära både ner till ICA samt till torget och Bergbanan. Sängarna var sköna och det fanns både tvättmaskin och torkskåp etc. riktigt bra!


Hoffmaestro på Bygget

På torsdagskvällen efter vi installerat oss samt varit förbi Dippan en sväng på lite afterski gick vi till Bygget där Hoffmeastro spelade, otroligt mycket folk och bra stämning!

Bacon, ägg och annat trevligt, viktigt med en stabil frukost!

Självklart gick vi upp tidigt på fredagen för att kunna stå vid liftarna 9:00. Jag och Elin gick och handlade samt dukade upp lite frukost åt alla i äkta husmorsanda! Äter man en gedigen frukost står man sig så länge så man slipper äta lunch under just "rusningstiden" vilket är bra så man inte missar åktid i backen! ;-)


Solen sken både fredag, lördag och söndag!


Underbart, förstår inte hur jag lyckats ha sådan tur de senaste gångerna i Åre!


Hurt-Jonas (lilla mannen på bilden) laddar för ett galet hopp ut för kanten!


Hummelstugan

Bästa lunchstället i backen när solen lyser och det är varmt är nog garanterat Hummelstugan! Här finns strålande utsikt, god mat, trevlig utomhusbar och ofta DJ! Man får garanterat lite alpkänsla här!


Hummelstugan


Vi var 6 tjejer och 8 killar som åkte, underbart gäng!


Emil hade en riktigt läcker lila overall (ser blå ut på bilden) och orange hjälm, big like!


Offpist ner till byn i solnedgången vid 17, härligt att dagarna numera är så ljusa!


Posar i backen, spana in den klarblåa himlen!

Både till vänster och höger om tusenmetersliften finns härlig åkning, både backar och lite "lagom" offpist. Från februari är liftarna öppna 9-16:30 vilket är riktigt kul för när jag var uppe i januari stängde de flesta redan kl.15 på grund av att det blir mörkt så fort.

Njuter av vyerna


Köpte en ny vit hjälm inför resan, förstår inte hur man vågar åka utan!