Back to nature i Herdalen


Nästa stopp under resan var i magiskt vackra Herdalen som ligger i Norddal kommun i Møre & Romsdal. En riktigt brant grusväg upp med cirka 25% lutning senare var vi framme (här gäller det att har en bra bil). På Herdalssetra bor 450 getter och det produceras en underbart god getost som vi njöt av till frukost. De bor även massa får, hästar och kor som alla får gå runt fritt i den enorma dalen. För dem som gillar att fiska är det möjligt i Herdalsvatnet som ligger cirka 100 meter bort. Området bjuder på fantastiska vandringsturer med lagom branthet. Det finns tecken som tyder på att gården existerat sedan 1350, historiker menar även att det funnits bosättning här sedan vikingatiden och kanske yngre stenålder!
 
Hyttorna man kan övernatta i saknar el så det är tända ljus som gäller och matlagning sker på gasspis. Vatten hämtas i forssen och kylskåpet är en trälåda i forssen som håller en temp på cirka 8-9 grader. Dalen är dessutom fri från mobiltäckning, vilket faktiskt var välbehövligt för oss alla!


Vår hytta by night, omringade av får!


God morgon, vilken utsikt från köket!


Getterna älskade att bli kliade!


Fåren försökte bjuda in sig själva i vår hytta...


Favoriten!Hästarna ville också hälsa på hos oss!Svele med romme och sylt, magsikt!!Getter är inte blyga djur!32 grader i luften - 9 i vattnet, uppfriskande!HerdalssetraUnderbar gård på vägen ner från Herdalen, här skulle man kunna bo!


Våra vaktfår!


Inte ett moln och tropisk hetta, det var svårt att lämna detta underbara ställe!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ser helt underbart ut! Vilken tur med vädret ni haft! =)

2014-08-18 @ 10:09:11
Postat av: Jenny

Det ser otroligt härligt ut ju! Jag har sett för lite av Norden....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback