Strandvägen 1

Röding på hög nivå!
 
Testade Strandvägen 1 häromdagen, då jag inte hunnit förbi sedan öppningen våren 2013. Menyn bjöd på många olika frestande alternativ vilket ledde till beslutsångest men jag fastnade tillslut för rödningen! Mitt val visade sig vara alldeles utmärkt! En vacker tallrik fylld av en hel symfoni av olika smaker kom in! En njutning för både öga och smaklökar, precis som jag vill ha det! Kommer garanterat tillbaka!
 

Pampa El volcán i El Salvador

Pampa El volcan, magisk utsikt och gudomligt kött
 
Under resan i El Salvador provade vi många nya spännande rätter och restauranger! Finns inget bättre än lokal mat, vem vill ha svenskt kaffe på hotellet när man är på semester?! Inte jag i alla fall!
 
 
En av restaurangerna vi besökte låg uppe på en vulkan "Pampa El volcán" med strålande utsikt över hela San Salvador! Vi testade deras klassiska sydamerikanska grilltallrik, fantastiskt gott! Ett måste! Väldigt prisvärt också, 26 dollar kostade kalaset inkl. dryck och efterrätt!

Oxfilé från argentina, helt otrolig! Som ni förstår rullade vi hem...

Blue Light Yokohama

Smårätterna rullar in, beställ in allt eftersom så maten inte hinner bli kall!
 
Ytterligare en favorit på söder är Blue Light Yokohama, en äkta liten japansk restaurang som bl.a. vunnit DN's guld-drake i budgetklassen. De har några bord som ibland även delas med andra, där man tar av sig skorna och hoppar ner i en slags "låda", rekomenderas för den där genuina japanska upplevelsen! BLY serverar magiska små rätter som man aldrig skulle komma på tanken att laga hemma, självklart har de även en sushikock som står och skapar fantastiska sushikreationer. Ett bra tips är dock att satsa på de många små spännande japanska rätterna. Testa även sake till maten, vill man prova flera olika kan man beställa in små "shots" för 40 kr styck. Yakinikun på entrecote är en höjdare, även de friterade renkonskivorna (lotusrot) fyllda med ingefärslax (bild ovan) är magiska!

Brunch - Mississippi Inn

Eggs Benedict för prisvärda 109 kr!
 
Måste tipsa om ett nyfunnet brunchställe på söder som jag verkligen blev glatt överraskad av! Brunchen beställs från deras à la carte meny, så man äter och betalar bara för det man orkar beställa in i en lugn och rustik miljö. Ibland känner man inte för att hugga in på en enorm buffé, då är verkligen à la carte varianten perfekt!  Brunchen var både god och riktigt prisvärd! På menyn fanns självklart även amerikanska klassiker som bacon & ägg samt pannkakor! Mississippi Inn hittar ni på Nytorgsgatan 33.