Kvalvika Beach HikeEn av dagarna hade vi planerat in en vandring till Kvalvika som anses vara en av Lofotens vackraste stränder. Stranden ligger på västra sidan men det tar bara 1h att vandra dit. Vi körde bil i 30 min till Fredvang, fortsatte därefter en bit längs vattnet till en parkeringsplats där vi parkerade och började turen, för ytterligare info läs här.


Efter 20 minuters vandring...Turen börjar med en bestigning upp mellan två berg, väl uppe på "krönet" börjar man gå ner mot stranden. Terrängen är rätt stenig men stigen/stigarna är alltid rätt tydliga. På sommaren när Lofoten har midnattssol kan jag tänka mig att Kvalvika har det perfekta solläget. Nu stod dock solen så lågt så den lös enbart upp Ryten.

På väg ner
Finn en gul luva...

 

Storslagen natur


Finn en människa!

Ha alltid en turkarta och ordentligt med vatten!
 
Utsikt mot Ryten 543 möh

En sista titt ner mot stranden innan bestigningen upp igen...


Nöjd tjej på väg tillbaka

HenningsværPå vägen hem från Svolvær körde vi en härlig road trip längs Lofotens vackra kustvägar, smala broar, söta små fiskebyar och kritvita stränder. Första stoppet var fiskebyn Henningsvær som ligger utspridd på flera småöar längs Austvågøyas södra kust, byn har runt 500 invånare!
Söta fiskebåtar


Missa inte FiskekrogenVi hade enbart tid med en lunch så vi gick till mysiga Henningsvær Lysstøperi & Café. Stället var fullproppat och utbudet av sötsaker enormt. Satsade tillslut på mortoskakan och laxmackan som självklart levererade! Det var även kul att se ljusstöperidelen av cafét, man kunde köpa ljus i regnbågens alla färger.
 


 

Norska Dalemössan var självklart på!


Höstfärger på Lofoten, Henningsvær

Vi fortsatte sedan vår roadtrip tillbaka ner mot Reine och stannade vid många vackra stränder och byar. Här kommer ett litet axplock av sevärda stränder.

Gimsøya
 
Rørvikstranda
 

Vacker utsikt längs Torvdalsveien (E10)

Haukland
 

Ramberg