Bodø


Inflygning över Bodø
 
Är precis hemkommen från en magisk vistelse i Lofoten, höstvanding och roadtrip stod på schemat! Vi valde att flyga till Bodø och därifrån ta färjan ut till Moskenes vilket tog 3h (200 kr enkel väg). Båtarna går dock inte så ofta så det gäller att kolla upp tidtabellen innan man åker. Både på vägen dit och hem fick vi en hel dag i Bodø som vi tillbringade med att promenera runt i den mysiga lilla staden/hamnen. Både färjeterminalen och flygplatsen är inom gångavstånd från centrum vilket är otroligt smidigt.
 
Småbåtshamnen
 
Ett måste i Bodø
 
Ljuvliga älgbiffar med svampstuvning, potatismos och lingonsylt
 
Vi hittade ett supermysigt litet cafe/restaurang vid namn Farmors Stue där vi åt vid båda besöken i staden. Fantastiskt god lokal mat samt kakor och bakverk utan dess like för gottegrisen! Ett stort plus för den supertrevliga personalen samt att det dessutom fanns snabbt wifi tillgängligt.
 

Missa inte den nordnorska fisksoppan
 
Vi hann även testa att äta lunch på Bryggerikaia, en rustik härlig restaurang nere vid vattnet med strålande utsikt och inriktning på fisk och skaldjur. Självfallet testade jag den nordnorska fisksoppan på långa, utan tvekan fick den 5 av 5 fiskar!
 

Färjeterminalen i Bodø, 500 meter från centrum
 

Magisk båttur ut till Moskenes i solnedgången
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback