Reine Rorbuer

Reine

Reine är en magisk liten fiskehamn i Moskenes kommun i Lofoten och har varit en handelsplats sedan 1743. Lofoten's
nationella turistväg (på 230 km) som startar i Raftsundet och avslutas i Å passerar även genom natursköna lilla Reine. Det har varit min dröm att resa hit ända sedan jag såg en bild för första gången i somras. Reine blev därför den självklara utgångspunkten för vår Lofotenvistelse i och med att jag även ville bestiga Reinebringen (se separat inlägg).

Efter tre timmaras båttur från Bodø anlände vi äntligen till Moskenes. I hamnen mötte Rentacar Moskenes upp oss för att lämna över vår bil, fantastisk service! Reine låg sedan 5 min bort vilket var perfekt. Pris per dygn var 550 NOK vilket kändes överkomligt och den drog inte heller särskilt mycket bensin.
 

Reine Rorbuer
 
Det charmigaste boendealternativet när man reser runt på Lofoten är att hyra en rorbu, vilket är en traditionell fiskestuga vid vattnet. Reine Rorbuer som tillhör Classic Norway har 32 stycken nyrenoverade rorbuer från sent 1700-tal med modern komfort som bekväma sängar, kök, värmegolv men med bevarad genuin tidsenlig inredning.
 

Eldning i braskaminen i vår mysiga rorbu!

Storarummet med utsikt ut mot havet

Utsikten från vår altan
 
Sista kvällen gick vi ut och ställde oss på altanen för att titta på stjärnhimlen vid 23-tiden. Efter en stund noterade jag ett svagt gulgrönt sken som började dyka upp och helt plötsligt brann hela himlen i gulgröna färger och vi fick uppleva en verkligt makalös norrskensshow, bättre avslut kunde vi inte fått på vår vistelse!
 

Ett av de 3 mysiga sovrummen i rorbun


Fotöljer uppe på Loftet med strålande utsikt


Superfräscha badrum med golvvärme, riktigt lyxigt!

Rorburen med blåa föster hyrde vi, Reinebringen i bakgrunden


Sovrum samt badrum och dusch även på övervåningen

Hit kommer jag gärna tillbaka!

By night

Frukostkorgen

Första kvällen när vi kom hade matbutiken hunnit stänga, men till vår stora lycka blev vi överraskade med en underbar frukostkorg från managern Michael! Korgen innehöll alla möjliga trevligheter som behövs för en lyckad frukost som t.ex. spekkeskinke, fenalår, yoghurt, mjölk, ostar, gröt, kaffe, kakor, te, nybakat bröd, ägg med mera, ingen behövde svälta med andra ord!
 

Solnedgång i Reine


Kommentarer
Postat av: Amanda

Vackert! Var det kallt där uppe? =)

2014-10-27 @ 11:39:29
Postat av: Jenny

Amanda:

Det var runt 6-7 grader så det var kallare i Sthlm när vi kom hem. Dock blåste det en hel del några av dagarna vilket gjorde att mössa och vantar var nödvändigt när inte solen låg på.

Postat av: Johanna

Hur hittar du alla dessa mysiga småbyar? Har aldrig hört talas om Reine?!

2014-11-04 @ 15:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback