Svinøya Rorbuer & Børsen SpiseriAndra dagen var det dags för en road trip från Reine upp till Svolvær för att testa anrika fiskerestaurangen Børsen Spiseri, ett måste när man besöker Lofoten. Vi hade även bokat en natt på Svinøya Rorbuer då det inte kändes aktuellt att köra 2h (12 mil) tillbaka efter middagen. Vägen är dessutom sagolikt vacker och tillhör den nationella turistvägen på Lofoten och bör med andra ord upplevas i dagsljus!
 

Framme i Svolvær, utsikt över Svinøya
 

Svolvær
 

Utsikten från vår rorbu

Magiskt


Vår rorbu
 
 Soluppgång, utsikt från köksfönstret på övervåningen

Charmiga Børsen Spiseri
 
Børsen Spiseri ligger på charmiga lilla Svinøya i Svolvær,optimalt läge mitt på bryggan i rustika lokaler från 1828. Originaltimmerstocksväggarna är fortfarande intakta och restaurangens specialité är torrfisk från fiskebruket 50 meter bort på kajen.
 
Fantastisk miljö inne på Børsen Spiseri
 
Medan vi väntade på att vår 3-rätters skulle börja serveras blev vi överraskade med en liten aptitretare, en magsikt krämig svampsoppa som satt fint. Det bjöds även på härligt färskt bröd och oliver. En restaurangs bröd tycker jag avslöjar ambitionsnivån och är viktigare än vad man kanske tror!
 
Till förrätt testade vi deras rökta fjällröding, vi fortsatte sedan med specialitén "Stockfish Royal" vilket är ångad torrfisk som serveras med äggsås, stuvade morötter och torkad serrano. Fantastiskt gott, rena och lokala smaker vilket jag älskar! Vi avslutade med en uppfriskande yoghurtpannacotta med rödvinsmarinerade bär, det perfekta avslutet på en ljuvlig middag! Skönt att sedan kunna promenera bort 200 meter till vår mysiga rorbu mätta och belåtna. Børsen Spiseri är ett måste vid besök på Lofoten!
 

Precis som man tänker sig en anrik fiskerestaurang i lokaler från 1828


Rökt fjällröding


Stockfish Royal, ångad "torrfisk" med äggsås, stuvade morötter och torkad serrano

Delikat yoghurtpannacotta med rödvinsmarinerade bär

Kommentarer
Postat av: K

vilken tur du haft med vädret och den restaurangen ska jag lägga på minnet! =)

2014-11-03 @ 12:14:07
Postat av: Johanna

Utsikten från stugan va inte dålig!

2014-11-04 @ 15:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback