Franschhoek, South Africa


Basse Provence Country House, Franschhoek

Cirka 45 minuter från Cape Town's flygplats, gömt bland Cape Winelands höga bergskedjor ligger Franschhoek, Sydafrikas mat- och vinmecka nummer ett! Franschhoek är den stad med flest prisbelönta restauranger i hela landet! Vingårdarna och restaurangerna är oftast byggda i vacker Cape Dutch-stil från 1800-talet, en arkitektonisk fröjd! Precis brevid Franschhoek ligger även det klassiska vinmeckat Stellenbosch som ej får missas!Utbudet av vingårdar att bo på är oändligt och det är viktigt att avsätta minst 2-3 dagar i Stellenbosch/Franschhoek för att hinna med allt. Det är även viktigt att förboka restaurangbesök då "foodies" från världen över kommer hit för att äta på de prisbelönta restaurangerna.
 

Rust en Vrede, premium red wine estate


Beautiful mountains in the backdrop


Tasting time!

Missa inte ett besök på Rust en Vrede i Stellenbosch, Sydafrikas främsta producent av endast rödvin. Vi provade oss igenom deras meny med 7 viner. Kan även vara värt att boka i förväg då det är väldigt populärt under högsäsong.
 


 

The view from The Long Table

Skulle det vara fullt på Rust en Vrede's restaurang ligger The Long Table precis brevid och har en magnifik utsikt över områdets alla vingårdar och berg.
 

Tokara

En mer modern vingård som definitivt är värd ett besök är Tokara. Missa inte deras deli "Delicatessen" om ni är sugna på frukost eller lunch.

Boschendal
 
Ett annat måste är såklart vackra Boschendal. De flesta vingårdarna ordnar mysiga picknickkorgar som man kan förbeställa och ta med sig ut på en promenad på områdena.
 
Beautiful cape dutch architecture
 

Boschendal Farmshop & Deli

Delicious cake!
 

Allée Bleue
Ryan's Kitchen in Franschhoek


Taste buds in heaven!


Cape Malay pickled seafood, cooked in a bag!

 Chocolate time!

Kommentarer
Postat av: E

Franschhoek och Stellenboch är världens vackraste vinregion, vi har varit där flera gånger!

2015-02-04 @ 19:37:23
Postat av: Mona

Som vanligt, underbara bilder! Förstår varför det är så populärt att resa dit.

2015-02-05 @ 15:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback