Trysil Mountain Resort

 


Världens vackraste Trysil visade sig från sin absolut bästa sida förra helgen! Äntligen var det dags, körde en långweekend torsdag till söndag. Flög till Oslo och tog sedan Trysilexpressen upp i 3h, perfekt om man inte har bil. Bodde som vanligt på fantastiska
Trysil Mountain Resort, ski-in-ski-out mitt i Fageråsen, underbar frukostbuffé, bekväma sängar och rymliga rum med balkong!

Perfect start!


Our spacious room with a super comfy bedThe view from our balcony


The SPA at Trysil Mountain Resort
 

Hot tubs outside


A perfect place to relax after a day in the slopes


Fageråsen

Ready to hit the slopes with my Völkl's
 
Skiduthyrningen ligger praktiskt nog mitt emot hotellets entré och som vanligt fick jag sprillans ny utrustning, såg nästan oanvänt ut! Salomonpjäxorna med "3D custom fit" var verkligen underbara och jag frös inte om tårna en enda gång, vilket är unikt för att vara mina tår!


"There's no bad weather only bad clothes"


Ready to play in Parken Trysil

 
Mandatory #fjellfiePå lördagmorgonen hade vi traditionsenligt bokat in oss på "Tidligski" 07:00. Se till att boka biljetterna i tid då det är väldigt populärt och biljetterna säljer slut snabbt. En positiv nyhet sedan sist var att frukosten efter åkningen var på mysiga Knettsetra istället för i en värmestuga nere vid Hogegga!
Early mornings are the best


Breakfast at Knettsetra


Nothing compares to a real rustique sprakling fire!


Knettsetra
The slopes all to myself
Try Skihyttas delicous "Suppe Gjøken"The view from Skihytta


Afterski at Laaven

Ska man på afterski i Trysil är det Laaven, Skihytta eller Knettsetra som gäller. Vi testade Laaven båda dagarna och stämningen var på topp! Det var knökat både på golv och på bord, det dansades vilt och folk drack litervis med öl i stora kannor.När det gäller mat i Trysil så är Restaurant Vinter en restaurang som man bara inte får missa! Den drivs av två unga passionerade matlagningsentusiaster! Testa dagens lunch för extremt god vällagad mat till bra pris!


Don't miss the waffels at Knettsetra

Tack för en underbar långweekend Trysil och Mountain Resort, we will be back!